Provozní řád je platný pro konání trhů či jarmarků organizovaných firmou Jiří Němec IČO: 62069659 a Iveta Němcová IČO:72858915.
Doba prodeje ve všední den od 7,00 hod. do 17,00 hod., v sobotu od 7,00 hod. do 12,00 hod.. V den konání trhu lze zahájit navážení zboží od 6,00 hod. do 7,00 hod, vyklizení prodejního místa je třeba provést do 17,30 hod. a v sobotu do 13,00 hod.
Průběh trhu řídí pořadatelé, které zajišťuje firma Jiří Němec,IČO 620 69 659 a Iveta Němcová,IČO 728589915. Pořadatelé vydávají pokyny k umísťování stánků na prodejní ploše prodejcům, kteří splnili podmínky tohoto provozního řádu.Dohlíží na dodržování stanovených podmínek prodeje. Kontrolují oprávnění k prodeji, vybírají stanovené poplatky a vydávají potvrzení na zúčtovatelném tiskopisu. V případě nedodržení jejich pokynů je pořadatel oprávněn prodejce na trh nepřipustit, nebo jej z trhu vykázat.Pořadatelé informují prodejce o parkovaní jejich vozidel.V případě pozdního příjezdu je pořadatel oprávněn zakázat prodejci vjezd do prostoru trhu a tím neumožnit prodej. Pořadatelé odpovídají za splnění podmínek daných tímto tržním řádem. Pořadatel po ukončení trhu zajišťuje úklid.
Na trhách mohou prodávat:
Prodejce je povinen:
Prodejci živočišných produktů se řídí specifickými podmínkami stanovující možnost prodeje těchto produktů – blíže dodatek tohoto provozního řádu.Při porušení některého z těchto ustanovení může provozovatel trhu prodej s okamžitou platností přerušit nebo zakázat.
Kontrolu trhu provádějí orgány k tomu oprávněné, zejména Česká obchodní inspekce, orgány veterinární správy, Státní zemědělská a potravinářská inspekce,Hygienická stanice, pracovníci živnostenského a finančního úřadu,městská a státní policie a správce trhu.Kontrolovaný prodejce se musí prokázat – občanským průkazem, oprávněním k podnikání či prodeji, popř.pracovní smlouvou.
Na trhu je zakázáno prodávat: živá zvířata, syrové maso a vnitřnosti, kachní a husí vejce, čerstvé mlékárensky nezpracované mléko, tiskoviny a předměty erotického zaměření, omamné látky, věci propagující rasismus, fašismus, zbraně a střelivo,alkoholické lihové nápoje.
V případě porušování těchto podmínek, nebo jiného narušování průběhu trhu bude prodejce z trhu vykázán bez náhrady. Tímto není dotčen jiný postih podle příslušných právních předpisů.
Vydáno dne 9.6.2014.
Iveta a Jiří Němcovi
Kosmonautů 1580
583 01 Chotěboř
IČO: 62069659
IČO: 72858915
Pořadatelé trhů
Na trhách lze prodávat jen zdravotně nezávadné výrobky a živočišné produkty. Živočišné produkty s prošlým datem použitelnosti jsou považovány za zdravotně závadné. Kdo nabízí živočišné produkty, je povinen skladovat potraviny nebo suroviny v prostorách a za podmínek, které umožňují uchovat jejich zdravotní nezávadnost a jakost, vyloučit přímý styk potravin nebo surovin s látkami nepříznivě ovlivňujícími jejich zdravotní nezávadnost a jakost a uchovávat je při teplotách stanovených vyhláškou nebo deklarovaných výrobcem.
Podmínky pro prodej živočišných produktů ze závodů registrovaných příslušnou krajskou veterinární správou: Platí obecné podmínky pro prodej živočišných produktů, zejména tyto požadavky:
Čerstvé drůbeží a králičí maso musí být po celou dobu nabízení k prodeji skladováno při teplotě do +4°C., čerstvé vepřové, hovězí maso a zvěřina při teplotě do +7°C v odpovídajícím zařízení.
Skladovací teplota mléčných výrobků ošetřených UHT je do +24°C, ostatních mléčných výrobků - +4 - +8°C.
Masné a rybí výrobky se musí uchovávat při skladovacích teplotách deklarovaných výrobcem (nejčastěji do +5°C).
Vhodné teplotní podmínky musí být monitorovány (teploměr). Při těchto teplotách musí být produkty uchovávány pro celou dobu prodeje.
Podmínky pro prodej malého množství vlastních produktů z prvovýroby (prodej přebytků chovatelem): Platí obecné podmínky pro prodej živočišných produktů.
Čerstvé drůbeží maso: Chovatel, jehož roční produkce je nižší než 2 000 kusů krůt, hus nebo kachen, nebo 10 000 kusů ostatní drůbeže, může prodávat v malém množství neporcované drůbeží maso přímo konečnému spotřebiteli v tržnici nebo na tržišti, nejbližších jeho hospodářství. Za malé množství se považuje maso z nejvýše 10 kusů drůbeže týdně.
Čerstvé králičí maso: Chovatel, který chová králíky v malém, může prodávat neporcované čerstvé králičí maso v malých množstvích přímo konečnému spotřebiteli v tržnici nebo na tržišti, nejbližších jeho hospodářství. Za malé množství se považuje maso z nejvýše 10 kusů králíků týdně. Při prodeji nesmí být oddělována hlava od těla.
Vejce: Prodej přebytků chovatelem: vejce nemusí být prosvícená, musí být skladována při nekolísavé teplotě +5°C - + 18°C, chráněná před sluncem, mohou být prodána spotřebiteli nejpozději do 21 dnů po snášce, přičemž minimální trvanlivost je 28 dnů od data snášky. Pro zákazníky musí být na viditelném místě umístěno jméno a adresa chovatele, u kterého byla vejce vyprodukována a datum minimální trvanlivosti. Jednomu konečnému spotřebiteli může být prodáno max. 60 ks vajec.
Prodej obchodníkem (překupníkem): Platí stejné podmínky jako při prodeji v obchodě (vejce musí být prosvícena, skladovací podmínky, balení, značení), množství neomezené. Požadavky na značení vyplývají ze zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách, §6 a §8.
Med, včelí produkty: Musí pocházet od včelstva, v němž se nevyskytují mor včelího plodu nebo hniloba včelího plodu. Musí být skladován v obalech, které splňují podmínky na obaly pro potraviny živočišného původu, nesmí být vystavován přímému slunečnímu záření. K dispozici musí být informace o druhu medu a tom, kdo je výrobcem medu. Medař musí být schopen předložit na vyžádání registraci včelaře.
Prodej živých ryb: k prodeji je třeba doklad o tom, kde byly posledně sádkovány. Samostatné prodejní místo určené k prodeji živých ryb musí být umístěno a vybaveno tak, aby zacházení s rybami odpovídalo zásadám ochrany zdraví zvířat a požadavkům na jejich pohodu, a veškeré činnosti spojené s prodejem odpovídali hygienickým podmínkám. Samostatné prodejní místo musí být umístěno tak, aby byl zajištěn co nejsnazší odtok odpadních vod do kanalizace a aby nedocházelo k roztékání odpadní vody při manipulaci s rybami. Prodejní místo musí být vybaveno prodejním pultem s omyvatelnou, dobře čistitelnou a dezinfikovatelnou pracovní deskou a velkými káděmi na uchování živých ryb.
Jsou-li ryby na samotném místě zabíjeny, kuchány, porcovány, případně jinak upravovány, musí být na tomto místě také dobře čistitelná a dezinfikovatelná pracovní deska, nože, palička na omráčení ryb, stěrky, dostatečný přívod pitné vody na omývání pracovního pultu a odvod odpadní vody do kanalizace. Také toto místo musí mít nepropustné, uzavíratelné a označené nádoby na pevné vedlejší živočišné produkty (vnitřnosti, žábry apod.).